Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tineri voluntari în Ille-et-Vilaine, Franța
#1
Departamentul Ille-et-Vilaine, Franța – partenerul Județului Sibiu  caută voluntari
în cadrul programului departamental „Ille-et-Vilaine: tărâm al Jocurilor fără frontiere”, precum și pentru promovarea culturii române în Ille-et-Vilaine
 
 
Cooperarea descentralizată dintre Consiliul Județean Sibiu și Consiliul Departamental Ille-et-Vilaine reprezintă cea mai dinamică și fructuoasă colaborare internațională a Județului Sibiu, care durează de mai bine de 30 de ani, fiind printre cele mai importante și mai consistente dintre cooperările de acest tip din România. Această cooperare a fost susținută și de partenerii asociativi care animă legăturile dintre locuitorii celor două comunități, Asociația Solidarité 35 Roumanie – S35R și APIVS - Asociația de prietenie Ille-et-Vilaine - Sibiu.
Consiliul Județean Sibiu, împreună cu Consiliul Departamental Ille-et-Vilaine, alături de partenerii săi, vă invită să participați la selecția pentru următoarele misiuni, prin programul guvernamental francez Serviciul Civic Voluntar:
 
1.     „Ille-et-Vilaine: tărâm al Jocurilor fără frontiere”
Două organizații, partenere ale Departamentului Ille-et-Vilaine, vor primi voluntari internaționali din teritoriile de cooperare ale Departamentului. Vor fi recrutați 4 voluntari din cele 4 teritorii de cooperare: România, Maroc, Insulele din Canalul Mânecii și Mali. Misiunea are ca tema sportul - în pregătirea găzduirii Jocurilor Olimpice din 2024 de la Paris și în cadrul programului departamental „Ille-et-Vilaine: tărâm al Jocurilor fără frontiere”.
Cei doi parteneri ai Departamentului care vor găzdui acești voluntari sunt:
Asociația Breizh Insertion Sport (BIS): https://www.breizhinsertionsport.com/  - care lucrează cu Departamentul, pentru a îmbina sportul cu  sprijinul pentru persoanele aflate în situații vulnerabile
și
Comitetul Departamental Olimpic și Sportiv 35 (CDOS): http://www.le-sport35.com/.
Activitatea principală va fi organizarea evenimentului Fest'N'Mouv care va avea loc în iunie 2023 (eveniment sportiv în cadrul căruia vor fi primite 5 delegații străine), precum și participarea la acțiuni educaționale prin sport, care promovează spiritul olimpic și paraolimpic, valorile civice și practicarea sportului de masă.
Misiunea de voluntariat se desfășoară pe o perioadă de 8 luni, din noiembrie 2022 până la sfârșitul lunii iunie 2023, iar cunoașterea  limbii franceze pentru o bună comunicare cu partenerii și cu publicul este esențială.
Voluntarii vor fi cazați într-o reședință de tineret. Cazarea va fi acoperită prin proiect, iar voluntarul va primi o indemnizație de serviciu civic de 489,59 EUR/lună.
 
2.     Promovarea limbii și culturii române în Ille-et-Vilaine
Asociația Solidarité 35 România (S35R) din Rennes oferă tinerilor sub 26 de ani, posibilitatea de a prezenta România și Județul Sibiu în școlile din comunele franceze înfrățite, precum și in cadrul proiectelor culturale pe care aceasta le desfășoară.
Voluntarul va efectua o misiune pe o perioadă de 9-10 luni în Ille-et-Vilaine la sediul Asociației, din octombrie 2022 până în iulie 2023. Pregătirea pentru misiune se va desfășura la Sibiu, pe parcursul lunii octombrie, la partenerul nostru, Asociația de Prietenie Ille-et-Vilaine – Sibiu (APIVS). E suficient un nivel minim de franceză, cursuri avansate de limba franceză pot fi oferite pe tot parcursul misiunii. Indemnizația lunară va fi în jur de 600 EUR. Detalii se pot obține accesând: https://www.solidarite35roumanie.fr/page/1646496-volontaire-en-service-civique, iar CV-ul și scrisoarea de intenție se pot trimite la adresele de mail: solidarite35roumanie@free.fr și asociatia.apivs@gmail.com. Telefon contact APIVS: +40 729 015 821.
Termenele limită pentru înscriere sunt 01 septembrie pentru „Ille-et-Vilaine: tărâm al Jocurilor fără frontiere”, respectiv 25 septembrie pentru ”Promovarea limbii și culturii române în Ille-et-Vilaine” iar vârsta maximă a voluntarilor este de 26 de ani.
Consiliul Județean Sibiu încurajează și promovează voluntariatul, iar tinerilor dornici să aplice pentru aceste misiuni în domeniul sportului și culturii le urează mult succes!
 


Fişier(e) ataşate
.pdf   Misiune voluntariat_CDOS 35.pdf (Mărime: 474.23 KB / Descărcări: 2)
.pdf   Misiune voluntariat_SR 35_APIVS.pdf (Mărime: 150.4 KB / Descărcări: 1)
.pdf   Misiune voluntariat_BIS.pdf (Mărime: 124.6 KB / Descărcări: 1)
Serv. Strategii, Dezvoltare Econom. şi Socială, CJ Sibiu 
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)