Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protejarea și valorificarea, în scop turistic, a patrimoniului natural și creșterea s
#1
ANUNȚ CONSULTARE PUBLICĂ
privind pregătirea proiectului de investiții
“Protejarea și valorificarea, în scop turistic, a patrimoniului natural și creșterea siguranței turiștilor în zona munților Cindrel, Lotru și Făgăraș, județul Sibiu”
Autoritatea de Management pentru Programul "Regiunea Centru" 2021-2027 - Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, a lansat apelul de proiecte privind valorificarea durabilă în scop turistic a patrimoniului natural şi a resurselor balneare din mediul rural din Regiunea Centru (judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu).
Proiectele se pot depune începând cu data de 29.05.2024, ora 12:00, apelul fiind unul de tip competitiv.
Deoarece turismul reprezintă un domeniu prioritar de dezvoltare pentru judeţul Sibiu, a fost analizată această oportunitate de finanțare. În acest sens, luând în considerare că cele mai importante resurse naturale sunt concentrate în zona de sud a județului Sibiu, reprezentanți ai unităților administrativ- teritoriale Județul Sibiu, Comuna Sadu și Comuna Rășinari au identificat necesitatea realizării obiectivului de investiții Protejarea și valorificarea, în scop turistic, a patrimoniului natural și creșterea siguranței turiștilor în zona munților Cindrel, Lotru și Făgăraș, județul Sibiu.
Cele trei obiective specifice ale proiectului sunt:
- valorificarea potențialului turistic natural în zona Păltiniș – Vf. Bătrâna (UAT Rășinari), prin construirea unui punct de belvedere destinat drumeților amatori;
- valorificarea potențialului turistic natural în zona Munților Lotru– Vf. Prejba (UAT Sadu) și creșterea siguranței turiștilor care parcurg trasee de drumeție montane, prin construirea unui refugiu turistic și a unui punct de belvedere destinat turiștilor;
- creșterea siguranței iubitorilor de munte care parcurg traseele de drumeție montane, prin reabilitarea, modernizarea și dotarea Bazei Salvamont Bâlea Lac, județul Sibiu.
În vederea pregătirii cererii de finanțare în cadrul apelului de proiecte al Programului ”Regiunea Centru”, Prioritatea 7 – O regiune cu turism sustenabil, Acțiunea 7.1. Dezvoltarea durabilă a comunităților rurale prin punerea în valoare a potențialului lor turistic natural și cultural, Intervenția 7.1.2 – Protejarea și valorificarea în scop turistic a patrimoniului natural și a resurselor balneare, în conformitate cu prevederile Ghidului solicitantului, Consiliul Județean Sibiu a inițiat procedura de consultare publică privind proiectul de investiții propus.
În acest sens, pentru conștientizarea în legătură cu investițiile propuse prin proiect și capacitarea membrilor comunității - în contextul inițiativelor de punere în valoare a patrimoniului natural, reprezentanți ai entităților implicate în dezvoltarea locală a zonelor în care se va implementa proiectul: structuri asociative, reprezentanți ai societății civile și ai mediului de afaceri local – IMM, mici întreprinzători locali etc sunt invitați să analizeze fișa de proiect, precum și Ghidul solicitantului aferent apelului PRC/243/PRC_P7/OP4/RSO4.6/PRC_A43, modificat prin Corrigendumul nr.1, care poate fi descărcat (împreună cu anexele lui) de la link-ul https://www.regiocentru.ro/actiuni/7-1-2...-balneare/ și să participe la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Consiliului Județean Sibiu.
Întâlnirea va avea loc pe platforma de întâlniri virtuale Microsoft teams, în data de 7 mai 2024, ora 11,30.
Opiniile și sugestiile membrilor comunității locale referitoare la proiectul propus, care susțin promovarea turismului sustenabil, vor fi analizate în vederea integrării lor în activitățile proiectului.
Persoanele interesate să participe la întâlnirea de lucru on-line sunt rugate să solicite datele de conectare, la adresa de e-mail: irina.totu@cjsibiu.ro, până la data de 29.04.2024.
Atașăm prezentului anunț Fișă de proiect.
Persoane de contact: Oana Popa – director executiv Direcţia Strategii şi Proiecte şi Andreea Fărcaşiu
– şef Serviciul Managementul Proiectelor, tel: 0269-217733, int. 131, email: proiecte@cjsibiu.ro .
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)